Zig Tindir informatike
Izrada stranica

Izrada web stranica

Profesionalno izrađena web stranica je investicija koja treba otplaćivati samu sebe, pa vodeći se tim, Tindir informatika za svoje klijente kreira web stranice koje svojim vlasnicima vraćaju uloženi novac. Važno je da vaša nova web stranica bude lijepa i da ostavlja dobar dojam, ali još treba voditi računa o čitavom nizu detalja. Jednako su bitni dizajn stranice, programiranje, sadržaj i optimizacija stranice za tražilice.

Izrada web stranica uključuje:

 • kreiranje strukture i dizajn stranice
 • prilagodbu i programiranje CMS sustava ovisno o potrebama klijenata
 • izradu i programiranje pojedinačnih stranica, npr. o nama, kontakt...
 • unos i obradu dostavljenih tekstova, slika i fotografija
 • izradu osnovne e–mail kontakt forme za upite
 • izradu lokacije Vaše tvrtke (Google maps)
 • registraciju domene
 • zakup web hostinga i postavljanje web stranica na internet
 • osnovnu optimizaciju stranice za tražilice (SEO)
 • prijavu stranice na web tražilice Google, Bing.

Za izradu web stranice potrebno je:

dostaviti materijale, logotip, fotografije i tekstove, a ako ih nemate, TINDIR INFORMATIKA može ih napraviti za Vas po dogovoru. Nakon zatražene ponude i dostavljenih materijala pristupa se izradi web stranice prema Vašim uputama i željama, zatim se registrira domena, web hosting i vrši optimizacija i prijava stranice na tražilice.

Web hosting

Web hosting

Radi se o usluzi najma dijela internet prostora za smještaj Vaše domene, te bi tako imali svoje web-internet stranice TINDIR INFORMATIKA nudi preuzimanje svih obaveza te Vam dostavlja stranicu smještenu na vrhunske servere koji omogućavaju pristup Vašim web stranicama 24 sata na dan.

IT usluge

IT usluge

TINDIR INFORMATIKA brzo i kvalitetno vrši održavanje i nadogradnju računala i pripadajuće opreme, mrežne infrastruktue i servera svojim klijentima na području Zagreba.

TINDIR INFORMATIKA za svoje klijente:

 • Pronalazi uzroke kvara na računalu
 • Vrši izmjenu neispravnih komponenti
 • Sastavlja računala od novih ili rabljenih komponenti prema Vašem izboru
 • Nadograđuje računala komponentama radi povećavanja brzine rada i mogućnosti računala
 • Podešava računala prema potrebama i zahtjevima korisnika
 • Vrši instalaciju i reinstalaciju Windowsa te Linux distribucija
 • Provjerava i čisti od virusa
 • Izvodi pohranu Vaših podataka na prenosive medije ili na hard disk
 • Vrši umrežavanje kućnih i poslovnih računala i povezivanje s udaljenim radnim mjestima
 • Vrši povezivanje na internet servise : web, mail, news...
Svjetlopis

Usluge fotografiranja i obrade slika za web stranice

Za izradu web stranice potrebno je uz ostale materijale dostaviti i fotografije. Ako imate fotografije za objavljivanje na stranicama šaljete ih u elektroničkom obliku (kao datoteke) ili u tiskanom obliku – u tom slučaju naplaćuje se usluga skeniranja. U slučaju da nemate vlastite fotografije, TINDIR INFORMATIKA može ih u suradnji sa profesionalnim fotografima napraviti za vas po dogovoru. Po Vašem zahtjevu se izlazi na teren i fotografira Vaše exterijere i interijere, reklamne brošure, te sve vrste Vaših proizvoda koje želite prezentirati na svojim web stranicama. Za dizajn stranica moguće je koristiti i besplatne fotografije sa interneta za koje nije potrebno plaćati autorsku naknadu za korištenje. Na internetu možete odabrati i kupiti fotografije koje želite iskoristiti na svojim web stranicama.

Domena

Registracija domene

Prije nego se krene u proces izrade web stranica potrebno je otvoriti odnosno registrirati domenu. TINDIR INFORMATIKA će registrirati domenu za Vaše web stranice. Domena je Vaše jedinstveno ime na internetu koje će milijune internetskih posjetitelja dovesti do Vaših web stranica. Ime domene najčešće nosi ime vaše tvrtke, vašeg proizvoda ili usluge..

Prema zakonu u Republici Hrvatskoj svaka pravna i fizička osoba ima pravo na dodjelu jedne (1) besplatne domene hrvatske (.hr) domene. Osim besplatne .hr domene, moguće je registrirati i druge komercijalne domene koje se naplaćuju, a to su npr. : .hr domene s imenom po Vašoj želji, te ostale domene kao .com .com.hr .net .info .biz .org .eu .tv .me.

Održavanje web stranica

Održavanje web stranica

Nakon izrade web stranica, najvažniji korak u Vašoj Internet prezentaciji je redovito održavanje web stranica. Potrebno ih je s vremena na vrijeme nadopuniti i osvježiti s novim materijalima. Web stranice moraju biti uvijek aktualne i svježe te bogate novim informacijama. Održavanje web stranica označava promjenu sadržaja Vaših web stranica tj. promjene na postojećim tekstovima i slikama, dodavanje novih, te izmjene na dizajnu web stranica.

TINDIR INFORMATIKA svojim klijentima nudi:

 • održavanje stranica prema potrebi odnosno povremeno
 • sklapanje ugovora o održavanju, u slučaju da postoji potreba za čestim izmjenama i nadopunama sadržaja.
Marketing

Internet marketing

Nakon što ste napravili web stranice na kojima ste predstavili svoje usluge ili proizvode nemojte ostati anonimni na internetu odnosno da vas posjetioci na internetu slučajno pronađu. Iskoristite internet marketing, približite se onima koji trebaju Vaš proizvod ili uslugu.

Privucite što veći broj posjetitelja na svoje stranice. Budite ispred konkurencije, a za to Vam je potrebno postiči visoku poziciju na tražilicama. TINDIR INFORMATIKA nudi uslugu SEO optimizacije. SEO optimizacija predstavlja skupinu mjera za poboljšanje položaja web tj. Internet stranice u pretrazi na Google tražilici. Važno je da Vaša stranica bude na prvoj stranici tražilice, odnosno da zauzima poziciju među prvih deset, te da time privlačite sve više i više posjetitelja, upita i klijenata.

U slučaju da želite biti još uspješniji tj. da se Vaš oglas pojavljuje kao prvi rezultat pretrage na Googleu tj. na vrhu stranice TINDIR INFORMATIKA nudi Google AdWords oglašavanje kao najbolji izbor. Pomoću Google AdWords oglašavanja Vaši oglasi se prikazuju svaki put kad internet posjetitelj pretražuje određenu ključnu riječ, odnosno kad posjetitelj pretražuje točno ono što VI nudite na svojim stranicama. To Vam može donijeti nove i nove klijente a Vi plaćate prema kliku, dakle, tek kad korisnik dođe na Vašu stranicu. Na taj način potpuno kontrolirate svoje troškove oglašavanja.

Osim već navedenih oglašavanja na Internetu postoje i druge neograničene mogućnosti Danas je između mnogih vrlo popularno oglašavanje na društvenim mrežama (npr. Facebook). Facebook je najveća svjetska društvena mreža s rastućim brojem korisnika. Svakodnevno na tom društvenom servisu se registrira oko 700 do 750 osoba. Prema statistici svaki četvrti Hrvat ima otvoren profil na Facebooku. To je najposječenija stranica u Hrvatskoj, a gdje su posjetitelji tamo se trebaju nalaziti i oglašivači., jer su oni Vaši mogući korisnici. Isto takav trend je i u svjetskim razmjerima. Sve više poslovnih ljudi iz čitavog svijeta čine velik dio Facebook mreže. Facebook nudi više načina da objavite sve informacije o svojem poslu, uslugama i proizvodima, i da privučete što više prijatelja. TINDIR INFORMATIKA kreira Vaš Facebook profil na internetu.

Twitter je internetska društvena mreža namjenjena za kratke poruke koje se mogu sastojati od najviše 140 znakova. Naročito je popularan među ljubiteljima društvenih mreža koji dobivaju sve informacije o Vašim uslugama ili prizvodima a vole brzu i kratku komunikaciju. Ako ste pobornik brzog i jednostavnog obavještavanja, pomoću Twittera najlakše se spajate s ljudima sličnih interesa i razmišljanja. TINDIR INFORMATIKA će za Vas otvariti i pripremiti te održavati Vaš Twitter profil.

Free Web Hosting